Een serre laten aanbouwen

 • admin
 • 02/05/2016
 • Door een serre te plaatsen kun je zoveel mogelijk van die heerlijke zonnestralen genieten. Het dak bestaat hoofdzakelijk uit glas. Zo heb je zelfs in de winter het gevoel dat je buiten zit op een zonnige dag. Bovendien creëer je meer ruimte in je woonkamer. Een bijkomend pluspunt is dat een serre tevens de waarde van je huis verhoogt!

  Serre model

  Het mooie van een serre bouwen is dat je zelf het model en de oppervlakte kunt bepalen. Je kunt het model laten ontwerpen door een specialist. Maar het is toch veel leuker om dit zelf te doen? Er zijn opties genoeg. Een plat dak, een schuin dak, of een combinatie van beide kan natuurlijk ook. Het is zelfs mogelijk om een serre te bouwen waarin de wanden rondlopen. Zo heb je een beetje een idee van de mogelijkheden die er zijn.

  Materialen

  Een serre bestaat voornamelijk uit glas en zal ondersteuning nodig hebben. De basisconstructie wordt daarom eerst gebouwd. Hiervoor kun je uit verschillende materialen kiezen. Je kunt kiezen uit hout, aluminium en kunststof. Het is maar net welke uitstraling je wilt creëren. Daarnaast heeft ieder materiaal zo zijn voor- en nadelen. Hout staat mooi bij oude huizen maar heeft veel onderhoud nodig. Je zult het regelmatig moeten verven. Daarentegen heeft hout wel een hoge isolatiewaarde. Ga je liever voor een moderne look en wil je het profiel nauwelijks zien kies dan voor aluminium. Dit materiaal heeft weinig onderhoud nodig, net zoals kunststof. Met kunststof is de aanbouw goed geïsoleerd en voorkom je condensvorming op de ramen. Kies van tevoren de juiste kleur want kunststof kun je niet verven.

  Bouwvergunning nodig?

  In de meeste gevallen heb je een bouwvergunning nodig als je een aanbouw wilt plaatsen. Check van tevoren goed of je hier mee te maken hebt. Het is mogelijk om zonder bouwvergunning de serre te laten bouwen, maar dan moet je wel voldoen aan bepaalde criteria ’s. Denk hierbij aan de grootte, oppervlakte en ligging van de serre. Als je er zeker van wilt zijn of een bouwvergunning nodig is, ga dan even langs het gemeentehuis.

  Serre laten plaatsen?

  Ben je heel enthousiast geworden en zit je eraan te denken om een serre te laten plaatsen? Vul dan op de website van de Klusjesman Rotterdam het formulier in in en ontvang geheel vrijblijvend een offerte van een klusjesman bij jou in de buurt. Zodat ook jij net als vele anderen het hele jaar door kunt genieten van die heerlijke zonnestralen in huis.