Fris en schoon wonen

Een georganiseerd interieur zorgt voor rust in uw woning en daarmee ook in uw hoofd, daarom vindt u in dit artikel enkele tips om schoner en frisser te wonen. Naast een opgeruimde woning waar u van kunt genieten is het ook nog een stuk hygiënischer als u regelmatig uw huis schoon maakt met de onderstaande tips. Met deze tips wordt het schoonhouden van uw woning een fluitje van een cent.

Vlekken in uw vloer

Als u een tapijtvloer of een kleed op uw vloer heeft dan kunnen daar al snel vlekken in ontstaan. Deze vlekken kunt u eenvoudig verwijderen door er koolzuurhoudend water overheen te gieten. Door de bubbels in het koolzuurhoudende water komen de vlekken vanzelf omhoog. Nadat u het water er overheen hebt gegoten kunt u het weer eenvoudig droog maken met een theedoek bijvoorbeeld. Als u geen zin heeft in deze schoonmaak werkzaamheden dan doet u er goed aan om een gietvloer te overwegen. Met deze vochtdichte kunststof gietvloer wordt het schoonmaken een eenvoudig klusje. Bovendien zijn deze vloeren vochtdicht en naadloos afgewerkt waardoor er nooit meer vocht of rommel tussen de randen van uw vloer komt. Op de lange termijn zijn deze vloeren een stuk duurzamer omdat ze jarenlang mee gaan.

Gebruik een kruimeldief

Voor de kleinere schoonmaak klussen is het handig om een kruimeldief in uw te hebben. Als u regelmatig de kleine rommeltjes opruimt dan kunt u uw woning daadwerkelijk schoonhouden in plaats van schoonmaken.

Last van kalk?

Een veelgehoorde klachten is de kalk aantasting op allerlei plekken, meestal komt dit voor in de badkamer en keuken bijvoorbeeld. Kalk is echter eenvoudig te verwijderen, een emmer met water en wat azijn is voldoende. Het azijn heeft een bijtende werking op de kalk waardoor het automatisch verdwijnt, na afloopt kunt u het nog een keer schoonmaken met een regulier schoonmaakmiddel.

Regelmatig afstoffen

Om een huis goed schoon te houden is het belangrijk om regelmatig af te stoffen. Stof ziet u bijna niet maar het is eigenlijk het grootste vuil in huis. Aanbevolen wordt om minimaal één keer per week af te stoffen. Op de inbouwarmaturen komt bijvoorbeeld vaak stof, ook op het plafond. U kunt dit eenvoudiger afstoffen met een doekje met heet water.