Tafelzeil

Creatief aan de slag met tafelzeil en tafelkleed

Sinds kort ben ik op de hoogte gesteld van het fervente gebruik van tafelzeil. Overal waar je kijkt, of het nu in magazines of op het Internet is, zie je creaties van dit materiaal. Ik heb het volgen van een tutorial altijd fijn gevonden. Nu heb ik ook andere mensen te inspireren met de door mij uitgekozen werkjes.

Slingers die gezien mogen wordenTafelzeil 1

Het feest ter eren van iemands geboortedag is een speciaal moment. Dan doe je extra je best om de ruimte op te vrolijken met onder meer slingers. Als je tijd over hebt of de winkel waar je normaal de versieringen haalt is gesloten, kun je de slingers zelf ontwerpen van tafelzeil. Je hebt bijvoorbeeld nog een strook over van het zeil dat op de tafel ligt.

Om het geheel nog wat specialer en persoonl ijker te maken kun je het feest varken ook de slingers na afloop meegenomen, verzegeld met een wens. Je hoeft niet handig te zijn met een naaimachine, de slingers van tafelzeil van het merk Kitsch Kitchen kunnen ook vervaardigd worden met lijm.

De traptreden voorzien van een fleurig motief

Als je bezoek ontvangt is de trap vaak het eerste wat ze te zien krijgen. Ze krijgen hiermee hun eerste indruk van het interieur. Dan wil je graag dat ze gelijk een goed beeld hiervan krijgen. Zo las ik laatst een artikel in een lifestyle magazine om de halve manen van de traptreden van een fleurig motief tafelzeil te voorzien. Erg handig als je geen voorstander bent van het verven van de traptreden. Om jezelf en anderen te beschermen van uitglijden als je de trap naar beneden komt is het verstandig om te werken met traproedes.

Stijlvol tafelkleed afgestemd aan de hedendaagse wensenTafelzeil 2

Werk dat speciaal voor iemand gemaakt wordt zie je in een interieur steeds vaker terugkomen. Je kunt bijvoorbeeld die tafel helemaal zelf samenstellen, van het soort hout tot aan de constructie. Dit gemak is soms ver te zoeken als je gaat kijken naar een geschikt tafelkleed. Bij een zoektocht van mij merkte ik dat standaard kleedjes wel veel beschikbaar zijn, maar kleden met als vorm rond of ovaal weer een stuk minder. Daarom ben ik laatst naar een vakman gegaan die bekend is met de stoffen en een kleedje voor mij op maat heeft gesneden.

Ovaal tafelkleed speciaal gemaakt

De reden dat ik afwijk van de standaard tafelkleden heeft te maken met de recente aanschaf van een ovalen tafel. Dit soort tafels zijn tegenwoordig helemaal in. Ook hier is weer verschil in, namelijk in de vorm van een ellips of ovaal met waarvan de zijdes effen zijn. Je dient er even wat tijd voor vrij te maken, maar het is zeker de moeite waard.

De voorkeur van mij en anderen gaat uit naar een tafel die anders is dan anderen, waarvan de leveranciers geen gebruikmaken van standaard vormen.

Tafelkleed voor een ronde tafel komt weinig voor

Naast een ovaal kleed maakt men ook gebruik van een rond kleed. Speciaal voor tafels natuurlijk met een ronde vorm. In magazines en op het Internet heb ik al creaties voorbij zien komen van klassieke ontwerpers als Damast. Je dekt je tafel dan ook vooral met deze collectie tijdens de feestdagen en andere speciale aangelegenheden.