Interieurtrends van 2015

salontafel_barracuda_1De drie belangrijkste interieurtrends van 2015

Om uw interieur geheel aan te laten sluiten bij de trends van dit moment, is het belangrijk dat u op de hoogte bent van de interieurtrends van 2015. Op deze pagina leest u meer over de belangrijkste interieurtrends van dit jaar.

Interieurtrend 1: haal de natuur in huis

De eerste interieurtrend van 2015 betreft de zogeheten botanische trend. Door de botanische trend te volgen, haalt u in feite de ruige natuur in huis. Dit betekent niet dat u allerlei wilde planten in uw woning moet zetten, maar u kunt deze trend wel volgen door plantkundige posters, speciaal behang en kamerplanten in uw woning te gebruiken. Hierdoor krijgt uw woning een natuurlijke en rustige uitstraling. Zorg wel dat de basis van uw huiskamer goed is voordat u begint met inrichten. Stel dat leidingen niet goed zijn aangesloten waardoor er mogelijke schade wordt aangericht aan het interieur. Raadpleeg voor het inrichten van uw huiskamer altijd een specialist die u hiermee kan helpen.

Enkele woonaccessoires die u kunt aanschaffen om deze interieurtrend in huis te halen, zijn de volgende:

  • Plantkundige posters
  • Kamerplanten
  • Cactussen
  • Plantkundig behang

Interieurtrend 2: futurisme

Daarnaast kunt u niet alleen de natuur in huis halen, maar ook meedoen met de trend van het futurisme. De term futurisme staat voor het gebruiken van 3D-objecten in uw interieur, om uw interieur een interessante, indrukwekkende en moderne uitstraling te geven. De 3D-objecten die in het kader van het futurisme worden gebruikt, zien er doorgaans abstract en geometrisch uit en kunnen vervaardigd zijn uit verschillende materialen. Zo kunt u 3D-objecten plaatsen van hout en metaal, maar ook van materialen als papier en textiel.

Enkele woonaccessoires die u kunt aanschaffen om deze interieurtrend in huis te halen, zijn de volgende:

  • Futuristische vazen
  • Objecten uit een 3D printer
  • Futuristische lampen

Interieurtrend 3: metaal

Zowel de gladde metalen als de ruwe, verweerde metalen zien we dit jaar steeds meer terug. Metalen geven een woning namelijk een industriƫle, moderne uitstraling en omdat deze materialen gemakkelijk gecombineerd kunnen worden met andere materialen, kan iedereen metaal in zijn of haar interieur terug laten komen.

Enkele woonaccessoires die u kunt aanschaffen om deze interieurtrend in huis te halen, zijn de volgende:

  • Metalen theelichthouders
  • Metalen fotolijsten
  • Metalen manden