Slecht ter been? Maak je leven makkelijker met een traplift!

 • admin
 • 06/02/2019
 • Naarmate je ouder wordt, zal het steeds lastiger worden om een trap omhoog te komen. Er zijn gelukkig verschillende hulpmiddelen verkrijgbaar, waarmee dit aanzienlijk makkelijker wordt. Heb je bijvoorbeeld al eens overwogen om een traplift aan te schaffen? Met een traplift kom je al zittend omhoog, waarmee je van een grote mate van comfort geniet in je eigen huis. Dat is niet het enige voordeel van een traplift! Denk bijvoorbeeld ook aan het feit, dat de kans op een val van de trap met een traplift aanzienlijk kleiner wordt. In dit artikel lees je meer over het gebruik van een traplift.

   

  Voldoende ruimte in huis voor een traplift

  Bij de aanschaf van een traplift heb je verschillende mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld tussen een traplift met een zitje en een zogenaamde platformlift. Een platformlift maakt het mogelijk om met een rolstoel of rollator omhoog te komen. Iets wat lastiger is bij een traditionele traplift met een zitje. Voor het plaatsen van een platformlift kan het noodzakelijk zijn om eerst een bouwbedrijf in te schakelen. Het bouwbedrijf kan een kleine verbouwing uitvoeren om voldoende ruimte te creƫren voor de traplift. Een gespecialiseerd bedrijf kan deze platformlift vervolgens voor je monteren.

   

  Traplift hoeft niet duur te zijn

  De prijs van een traplift kan je in eerste instantie afschrikken. Gelukkig zijn er verschillende manieren om op de kosten voor een traplift te besparen. Je zou bijvoorbeeld kunnen overwegen om een tweedehands traplift aan te schaffen. De trapliften zijn dermate stevig, dat ook een tweedehands traplift vele jaren mee zal gaan. Een alternatief voor een tweedehands traplift is het aanvragen van een vergoeding bij de gemeente of je verzekeraar. Er zijn verschillende gemeentes die vergoedingen voor trapliften aanbieden. Neem contact op met je gemeente, om te achterhalen of dit ook voor jou geldt.