3D inmeten in de civiele sector

 • admin
 • 31/07/2017
 • 3D inmeten is een techniek die steeds meer toegepast wordt in verschillende sectoren. 3D inmeten is een hele nauwkeurige manier van meten en is daarbij toepasbaar in veel werkgebieden. Naast dat het erg nauwkeurig is, is het ook een goede manier om efficiĆ«nt te werken. Steeds meer bedrijven maken daarom meer gebruik van 3D laserscanning. Ook in de civiele sector is 3D inmeten haast niet meer weg te denken. In de civiele sector is inmeten een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. 3D inmeten is verreweg het meest efficiĆ«nt en wordt daarom veel gebruikt voor diverse doeleinden in de civiele sector.

  Voorbeelden van 3D inmeten in de civiele sector

  3D inmeten wordt dus veel toegepast in de civiele sector. Maar om een idee te krijgen welke toepassingen en doeleinden er zoal zijn, kun je hieronder een aantal voorbeelden terug lezen. Voor nog meer informatie kun je ook een kijkje nemen op de website van Leap 3D: https://www.leap3d.eu/

  Leap 3D biedt producten en diensten aan op het gebied van 3D laserscanning. Je kunt hier dus terecht als je zelf een 3D laserscanner wilt aanschaffen, maar het bedrijf biedt ook haar diensten aan om zelf projecten en objecten te meten aan de hand van de 3D laserscanning. Ook kun je terecht bij Leap 3D voor training of instructrices om de scanners op de juiste manier te gebruiken.

  Leap 3D biedt bij het inmeten een uitgebreide rapportage aan waardoor jij als klant een duidelijk beeld en goed inzicht hebt in de metingen. Omdat dit aan de hand van 3D laserscanning gebeurd, wordt er naast de berekeningen ook afbeeldingen en visuele data verstrekt zodat in een oogopslag een goed beeld wordt gegeven.

  3D inmeten in de civiele sector; meten van gebouwen en andere objecten

  Een belangrijke reden om in de civiele sector gebruik te maken van 3D laserscanning is het juist en goed kunnen meten van gebouwen en andere objecten zoals bruggen, tunnels en stations. Met het 3D inmeten kun je een nauwkeurige meting krijgen die vervolgens worden gebruikt om deze gebouwen en objecten te kunnen renoveren, ombouwen of gebruikt worden om andere gebouwen te kunnen construeren.

  3D inmeten in de civiele sector; volumemetingen van depots

  Een andere manier van een toepassing van 3D laserscanning in de civiele sector is het bepalen van de inhoud van depots. Depots kunnen vaak door hun omvang en inhoud die gevaarlijke stoffen bevat niet bereikt worden om een nauwkeurig meting te verrichten. Met 3D laserscanning kun je wel een nauwkeurige meting verrichten om zo het volume te bepalen van een depot.

  3D inmeten in de civiele sector; modellering van nieuwe gebouwen

  3D laserscanning wordt ook vaak toegepast om modelgebouwen te kunnen construeren. Aan de hand van 3D beelden kunnen gebouwen of andere objecten geconstrueerd worden en kun je precies inschatten hoe het gebouw of object in een bepaalde omgeving eruit gaat zien. Klanten kunnen dan ook een beeld hebben en al vroeg in het ontwerpproces een 3D model bekijken