Alles wat je moet weten over vrijwilligerswerk in Enschede

 • admin
 • 10/01/2019
 • Zit je er aan te denken eens vrijwilligerswerk Enschede te doen? Veel mensen zijn je al voorgegaan maar nog steeds zijn er meer dan voldoende vacatures voor je. Er zijn voldoende redenen om te bedenken waarom dat een goed idee is. Allereerst zou je op deze manier bijdragen aan een mooiere en betere maatschappij. Ten tweede help je mensen en op wat voor manier je dat ook doet is het waardevol. Alleen een wandeling met een eenzaam iemand maakt al verschil. Het gevoel wat je er aan overhoudt is uiterst voldaan. Het is wel belangrijk natuurlijk dat je uitzoekt wat voor soort werk geschikt is voor je zodat je wel iets doet wat bij je past.

   

  Is vrijwilligerswerk wel geschikt voor me

  Natuurlijk kan je je afvragen of dit soort werk wel geschikt voor je maar eigenlijk is er niemand die niet voldoet aan de eisen. Het is namelijk vrij laagdrempelig werk en je hebt er ook geen opleiding voor nodig. Ook maakt het niet uit als je al een baan hebt, of wat je leeftijd is. Het gaat er om dat je een bijdrage wilt leveren. Er is voor iedereen wel werk te vinden wat aansluit bij de persoonlijkheid van diegene zodat het nog leuk is ook. Elk beetje moeite wat je wil doen helpt al bij het beter maken van de samenleving.

   

  Hoe ga ik op zoek naar vrijwilligerswerk

  Wanneer je overweegt om vrijwilligerswerk Enschede te gaan doen is het allereerst van belang dat je weet wat je wil. Dat het werk bij jou aansluit als persoon is natuurlijk erg belangrijk. Een extravert persoon is bijvoorbeeld meer geschikt als begeleider van een groep jongeren dan iemand die meer verlegen is.

   

  Het zoeken naar de diverse werkzaamheden kan je op verschillende manieren aanpakken. Je kan online alles opzoeken met betrekking tot vrijwilligerswerk. Er zijn databases waar alle soorten van werk staan zodat je goed kunt uitzoeken welk type werk voor je geschikt is. Ook kan je eens langs gaan bij het Vrijwilliger Informatie Punt om wat meer uit te zoeken. Hier zijn ook medewerkers aanwezig die je graag helpen om voor je uit te zoeken hoe jij een bijdrage kan leveren.

   

  Wat voor werk kan ik zoal verwachten

  Het werk wat je kan verwachten is vrij divers en om je een indruk te geven wat er veel gedaan wordt volgend hieronder een aantal voorbeelden.

   

  • Begeleiden van jongeren. Er worden tegenwoordig vaak uitjes georganiseerd voor jongeren met een beperking en die trips hebben een begeleider nodig en dat zou jij kunnen doen.
  • Helpen bij een sportclub. Veel verenigingen hebben vrijwilligers nodig om het draaiende te houden. Je zou een team kunnen trainen maar je kan er ook voor kiezen eens te helpen in de kantine.
  • Verbouwen of klussen. Veel mensen hebben er moeite mee de verbouwing af te krijgen of ze zijn wat minder handig. Jij kan ze helpen om het toch nog af te maken.

   

  Meer info: https://dienst4dienst.nl/