Cirkelzaagmachine van de toekomst

 • admin
 • 04/05/2015
 • Er zijn veel berichten geschreven over cirkelzagen die momenteel op de markt zijn gebracht. Zou het dan niet eens leuk zijn om te redeneren hoe de zaagmachine van de toekomst eruit zou zien? Er zijn namelijk wel een aantal veranderingen mogelijk. En dan vooral op het gebied van combineren. De combinatiezaag is hier een goed voorbeeld van. In dit artikel behandelen we een aantal mogelijkheden hoe de zaagmachine van de toekomst eruit zou kunnen zien.

  Less is more

  Less is more? Ja, echt! Het is namelijk het doel van elke fabrikant. Een compacter product met veel meer functies. Denk maar eens aan de combinatiezaag, waarin een afkort-,verstek- en tafelcirkelzaag zijn gecombineerd tot één zaagmachine. Wie weet is de toekomstige zaagmachine wel opgebouwd uit een handcirkelzaag. Waarbij de handcirkelzaag is vast te klikken op een combinatiezaag. Waarbij die zowel los als handcirkelzaag is te gebruiken of als verstek-,tafel- en afkortzaag. Maar naast de multifunctionaliteit van cirkelzagen zijn er natuurlijk nog veel meer aandachtspunten.

  Fabrikant onafhankelijk

  Een groot probleem is en blijft natuurlijk dat fabrikanten hun eigen systemen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan montage van het zaagblad, accu of railsgeleider. Zou het niet veel mooier zijn als al deze onderdelen allemaal universeel toepasbaar werden gemaakt? Het zou zeker mogelijk zijn, maar of een fabrikant hier ooit aan mee zou willen werken is een 2e. Misschien dat er ooit een regelgeving wordt ingevoerd voor het standaardiseren van cirkelzaag accessoires.

  Accu levensduur

  Er is al een ontwikkeling gaande op het gebied van accu’s. In de bouw is dit dan ook goed te merken. Waar vroeger krachtige en energievretende machines nog werden aangedreven door netspanning of krachtstroom kan dit nu al met een accu. De accu houdt het dan wel niet super lang uit, maar in de toekomst zal de accu capaciteit sterk groeien. Niet alleen de levensduur en capaciteit gaan omhoog, maar ook oplaadtijden zullen drastisch afnemen.

  Bron: http://www.bouwmarkttotaal.nl/klussen/elektrisch-gereedschap.html