Huis schilderen: zelf doen of uitbesteden?

 • admin
 • 30/04/2015
 • Eens in de paar jaar moet iedere huiseigenaar eraan geloven: het schilderen van de woning. Een flink karwei, tenzij u een schilder inschakelt. Twijfelt u tussen het zelf schilderen van uw woning en het uitbesteden van de klus? Lees hieronder de zaken waar u rekening mee moet houden bij het maken van uw beslissing.

  Kennis en ervaring

  Of u de klus zelf doet of uitbesteedt, het schilderen of stucadoren van uw woning vraagt in alle gevallen om een grote investering. In ruil hiervoor wilt u natuurlijk een verbluffend eindresultaat. Beschikt u over voldoende kennis en ervaring om dit doe-het-zelf project aan te durven? Dan kan het zelf schilderen van uw huis schelen in de prijs. Alle arbeidskosten komen te vervallen. Heeft u weinig ervaring met schilderen? Kies dan voor zekerheid en laat de klus lekker over aan een vakman. Een professionele schilder heeft alle kennis en jarenlange ervaring in huis om uw huis tot in detail perfect te schilderen. Welke verfsoort het meest geschikt is en welke schildertechniek is vereist, de schilder weet het allemaal en voorziet uw woning zonder problemen van het beste schilderwerk. Zo geniet u jarenlang zonder zorgen van dit prachtige resultaat.

  Tijd

  Het schilderen van uw woning kost tijd, veel tijd. Niet alleen met de klus zelf bent u dagen of zelfs weken kwijt, maar ook de vaak lange droogtijd komt er nog eens bij kijken. Een professionele schilder kan niets aan deze droogtijd doen, maar wat hij wel kan is het snel schilderen van uw woning. Een schilder kent zijn vak, voert deze werkzaamheden vaak al jarenlang dagelijks uit en kan uw woning hierdoor 2 keer zo snel schilderen als een doe-het-zelver die de klus misschien eens in de paar jaar uitvoert. Zeg nu zelf: besteedt u uw welverdiende vakantiedagen liever aan het schilderen van uw huis of aan leuke activiteiten, zoals een vakantie in eigen tuin? Wij zouden voor de tweede optie gaan. U ook? Schakel dan een schilder in.

  Materialen

  Het schilderen van een huis vraagt om specifieke materialen. Sommige materialen, zoals verf, kwasten, rollers en afplaktape, hebben de meeste mensen standaard in huis en zijn anders makkelijk te verkrijgen bij de plaatselijke bouwmarkt. Hulpmiddelen als een hoogwerker of een steiger zijn echter wat minder toegankelijk. Gaat u uw woning zelf schilderen? Maak dan een lijst met alle benodigde materialen en kijk welke materialen u al in huis heeft en welke u nog moet kopen of huren. Bedenk u goed dat een schilder beschikt over de beste materialen om uw woning te schilderen. Door een schilder in te huren bent u in één keer van al deze zorgen af.

  Besparen is altijd mogelijk

  Of het nu gaat over het schilderen van een deurkozijn, uw houten ramen of het volledige buitenschilderwerk van uw woning, besparen op de klus is altijd mogelijk. Heeft u geen zin in alle rompslomp en laat u de schilderklus het liefste over aan een vakman? Bespaar dan op de kosten door de voorbereiding van het schilderwerk zelf te doen. Schuif bijvoorbeeld uw meubels aan de kant zodat uw schilder genoeg werkruimte heeft, dek de vloer en meubels af om verfspatten te voorkomen en bereid eventueel zelfs al materialen voor door ondergronden te ontvetten en op te schuren. Doordat uw schilder hier geen tijd aan kwijt is, brengt hij minder kosten in rekening. Een mooie manier om uw schilderwerk uit te besteden aan een professional en tegelijk te profiteren van een scherpe prijs.