Een gietvloer aanbrengen

 • admin
 • 17/11/2015
 • Zou u wel een gietvloer in uw woning willen? De sterke, onderhoudsarme en naadloze gietvloer met een heel lange levensduur is een heel goede keuze. Maar wat kost het eigenlijk? Op internet worden hier en daar wel prijzen gegeven, maar een volledig beeld is lastig te krijgen. Ook verschillen de prijzen enorm! Dit kan heel goed kloppen, want de kosten van een gietvloer en vloercoating zijn afhankelijk van meerdere factoren.

  De ondergrond van de gietvloer

  Natuurlijk wordt de prijs gebaseerd op het aantal vierkante meters. Maar hierbij telt ook al mee hoe uw ondergrond is. Een gietvloer kan enkel op een strakke, schone en egale ondergrond gelegd worden, anders kunnen er scheurtjes of een bolling ontstaan. Of de gietvloerexpert hier nog veel werk aan heeft of niet, zal mee bepalen in de prijs.

  Kwaliteit van de gietvloer

  De prijs wordt verder bepaald door het soort materiaal. Goedkoop is duurkoop zeggen ze wel eens, maar voor de gietvloer is dit meestal ook het geval. De coatingvloer wordt gelegd door meerdere lagen over elkaar heen te gieten. Hoe meer lagen, hoe sterker de vloer wordt. Een goedkope coatingvloer heeft veelal veel minder lagen. Voor ieder budget kan een gietvloer gemaakt worden, maar de resultaten kunnen wel enigszins verschillen.

  Extra toepassingen van de gietvloer

  Wilt u een glans laag aanbrengen op de gietvloer, of een anti slip laag? Kiest u graag voor een extra beschermende anti-kras en slijtvaste laag? Alles is mogelijk, maar dit zal natuurlijk wel een rol spelen in uw uiteindelijke prijs. Heeft u een alifatische vloer, zodat de kleur goed behouden wordt, of heeft u de aromatische soort die iets goedkoper is maar wel kans op verkleuring geeft?

  De enige manier om een goede indicatie te krijgen is door een offerte op te vragen, stel hiervoor altijd een lijst van uw wensen op. Bespreek uw wensen met een lokale specialist zoals Gietvloer Rotterdam en kies een ideale vloer voor uw leefomgeving!