Een laadpaal voor bij u thuis

 • admin
 • 09/01/2018
 • Heeft u een elektrische auto en bent u het zat om telkens bij een laadpaal op openbaar terrein uw auto op te laden? Dan is een laadpaal voor bij u thuis een ideale oplossing. Een laadpaal aan uw huis is niet alleen veilig en snel, maar ook laadt u tegen het normale energietarief waardoor u goedkoper uit bent dan bij een openbare laadpaal. Daarnaast heeft u altijd uw oplaadplek dichtbij huis en hoeft u niet extra vroeg te vertrekken om uw openbare laadpaal te claimen. Er zijn echter heel veel diverse soorten laadpalen en ook uw energieleverancier speelt hierbij een belangrijke rol. In dit artikel geven wij een aantal tips waar u op moet letten bij het aanschaffen van een laadpaal.

  Uw energieleverancier

  Wellicht niet het eerste waar u aan denkt aan uw eigen laadpaal, maar uw energieleverancier kan een belangrijke rol hierbij spelen. Zo kunt u bij een reguliere energierekening een laadpaal zelf aanschaffen of voor een energieleverancier kiezen die ook zelf laadpalen- en passen verschaft. De Nuon heeft pakketten waarbij u korting krijgt op thuisladen, ook Essent en Eneco bieden losse laadabonnementen aan. Het is dus verstandig om ook te kijken of er bepaalde energierekeningen zijn die voordelig of korting aanbiedt. Zo kunt u vaak een laadpaal aanvragen bij uw leverancier en zorgt de netbeheerder ervoor dat deze ook wordt aangesloten.

  Waarom een laadpaal aan huis?

  Een laadpaal aan huis is erg duur. Zo is de gemiddelde laadprijs zo’n 500 tot 2000 euro. Een openbare laadpaal kan dus wat aantrekkelijker zijn. Echter heeft een laadpaal voor uw thuis een speciale stopcontact waardoor uw auto sneller oplaadt dan bij een openbare of normale stopcontact. Daarnaast wordt de kabel vergrendeld zodat die niet ongewenst onderbroken wordt. Een ander voordeel is dat het laden bij een openbare laadpaal duurder is dan uw auto te laden bij uw eigen laadpaal tegen het normale energietarief. Hierdoor bent u na het kopen van een eigen laadpaal over verloop van tijd goedkoper uit dan bij het laden aan een openbare laadpaal.

  Bent u van plan een laadpaal aan te schaffen dan is dat zeer eenvoudig, u heeft namelijk geen aparte vergunning nodig om een laadpaal neer te zetten.