Een schoon huis na de verbouwing

 • admin
 • 14/05/2018
 • Ben je pas op jezelf gaan wonen of heb je het huis verbouwd? Dat is natuurlijk ontzettend leuk! Het huishouden is echter een hele klus. Het leek op het eerste gezicht misschien makkelijk maar een verbouwing brengt heel veel rotzooi met zich mee. Als je even niet op let ziet je huis er al snel uit als een zwijnenstal. Het is dus aan te raden om het schoonmaken goed bij te houden. Zo voorkom je dat het een rotzooi wordt. In dit artikel geven we een aantal handige tips die ervoor zorgen dat je geen schoonmaakstress hebt tijdens de verbouwing.

  Ten eerste stapelt de afwas zich al snel op. Probeer de afwas daarom snel weg te werken. Zeker wanneer de keuken wordt verbouwd is het niet fijn als er afwas rond slingert door het hele huis. Daarnaast trekt vieze afwas ongedierte aan. Deze beestjes wil je absoluut niet in je huis! Tijdens een verbouwing heb je vaak geen vaatwasser. Hoewel de afwas dan een vervelende klus lijkt, kan dit gezellig zijn om samen met familie te doen.

   

  Ook is het bijna onmogelijk om je huis stofvrij te houden. Het lijkt wellicht nutteloos om de stof en de rotzooi iedere weg te halen die de klussers hebben achtergelaten. Toch zal het aan het einde van de verbouwing veel werk besparen. Je huis ziet er al snel fris uit. Naast het stoffen is het verstandig om van een stofzuiger gebruik te maken. Werk altijd van boven naar beneden. Zo weet je zeker dat je geen plekjes vergeet.

   

  De badkamer is misschien wel het vervelendste om schoon te houden. Door vocht kunnen er snel kringen, schimmels, vlekken of verkleuringen ontstaan. Het is daarom van belang om hier optijd iets tegen te doen. Zo kun je de voegen wit maken met speciaal schoonmaakmiddel. Het kost veel tijd om de badkamer voegen schoon te maken maar je badkamer zal er weer gloednieuw uitzien.