Tips voor als je behang aan vervanging toe is

 • admin
 • 23/11/2017
 • Vrijwel iedereen heeft natuurlijk een keer geholpen met het behang aanbrengen en vrijwel iedereen zal zeggen dat het een rotklus is. Behang verwijderen kan nog erger zijn, daarom wil je dit vanzelfsprekend zo lang mogelijk uitstellen. Dit artikel zal je wat tips geven voor de soorten behang die lang mee gaan, want je wilt natuurlijk niet zo kort na het aanbrengen van nieuw behang opnieuw moeten behangen. Ook geeft dit artikel tips voor als je een goedkope behangsoort zoekt.

  Goedkoop behang

  Indien je zoekt naar behang dat makkelijk is om te plaatsen is papierbehang misschien wel iets voor jou, hoe dikker het papierbehang is, hoe makkelijker deze te plaatsen is. Bovendien is het nog goedkoop ook, echter gaat het wat minder lang mee en is papierbehang ook niet voor elke ruimte in je huis. Het kan namelijk slecht tegen vocht.

  Behang dat lang meegaat

  In het geval dat je naar een behangsoort zoekt die lang meegaat vergeleken met andere soorten is het misschien een idee om te kijken naar glasvezel behang. Glasvezel behang is relatief nieuw en is gemaakt van fijne glasvezels. Met glasvezel behang is het mogelijk om erg mooie structuur zichtbaar te maken door lokale verdikkingen aan te brengen. Het is echter wel lastig om te verwijderen.
  Renovlies behang is nog net even wat beter, dit is namelijk behang dat heel goed samengaat met stucwerk. Het stucwerk wordt namelijk door het Renovlies behang beschermt, het zorgt er voor dat er weinig kans is op scheuren en andere beschadigingen in de wand. Het zorgt er voor dat je wanden mooi glad blijven! Renovlies behang werkt op verschillende ondergronden, om er achter te komen welke ondergronden allemaal geschikt zijn is het handig om dit even na te vragen voor de zekerheid. Renovlies behang is buiten de handigheid ook nog erg veilig en hygiƫnisch, het werkt namelijk brandvertragend en het is allergievrij.