Wat worden de tuintrends van 2018?

 • admin
 • 01/12/2017
 • Hoewel we de zomer van 2017 nog maar kort achter ons hebben gelaten, kan het verstandig zijn om nu alvast na te denken over de inrichting van je tuin voor 2018. In het najaar heb je de mogelijkheid om struiken en bomen grondig te snoeien, in het voorjaar kun je de plantenborders opnieuw vullen of aanvullen, enzovoorts. Wanneer je te laat bent met het uitvoeren van dergelijke klussen in de tuin, kan je tuin een rommelige uitstraling krijgen in de zomer van 2018! Dit wil je voorkomen, wat de tuin is bij uitstek een geschikte plek om even heerlijk tot rust te komen na een lange dag op je werk.

   

  Luxe loungesets de trend van de komende zomer

  Nu het goed gaat met de Nederlandse economie durven woningbezitters weer wat meer uit te geven. Je kunt denken aan een renovatie van de keuken of badkamer in huis, maar je kunt ook investeren in de tuin. Kies bijvoorbeeld voor een veranda of een mooi tuinhuisje, wat je in de tuin laat plaatsen. Of wat te denken van luxe loungesets en dergelijke? Met deze loungesets creëer je een fijne plek om onder het genot van een hapje en een drankje te kunnen ontspannen. Probeer er wel voor te zorgen dat het formaat van de loungeset past bij de beschikbare ruimte op je terras.

   

  Een opblaasbaar zwembad of bubbelbad

  Naast de luxe loungesets lijken ook de opblaasbare zwembaden en bubbelbaden een trend in 2018 te zullen worden. In het afgelopen jaar kwam deze trend al voorzichtig op! Het fijne aan een opblaasbaar zwembad is dat je deze niet hoeft in te laten bouwen. Zo ben je voordeliger uit dan met een inbouwzwembad. Een nadeel is echter dat het zwembad aan het eind van iedere zomer weer naar binnen moet worden gehaald.