Trendy steigerhout

 • admin
 • 12/01/2016
 • In een poging om te kiezen voor “groen”, zijn steigerhouten meubelen een prachtige en een zeer creatieve manier om hout te recycleren. Deze aangepaste en handgemaakte meubels met een moderne, industriële of rustieke look zijn momenteel erg in.

  Afkomst steigerhout

  Steigerhout van CanDo haalt men uit Noord-Scandinavië en is een vurenhouten, ruwe plank.

  De naam verwijst naar de stellinghouten planken die veelvuldig gebruikt worden op bouwwerven. Door de blootstelling aan weer en wind en het intensieve gebruik, verkleuren de planken tot een mat grijze uitstraling, of cementsluier.

  Van tafels tot wijnrekjes

  Steigerhout is dé trend! Er is een stijgende verkoop bij meubelzaken maar ook uw meubelmaker zal deze houtsoort graag gebruiken indien u meubelstukken of – accessoires laat maken. Het gamma is zeer ruim zoals tafels en stoelen in alle soorten en maten, loungesets, kasten, dressoirs, bedden. Het gaat hier immers om een kwaliteitsproduct!

  Ook de doe-het-zelver kan met deze steigerplanken aan de slag. Pas op, het kan verslavend werken! Wel even vermelden dat steigerhout langs de bolle zijde van de plank moet geschuurd worden, want dat is de sterkste kant en dat stof en vuil op uw steigerplanken door het gebruik van een hogedrukspuit verdwijnen.

  Tuinmeubelen in steigerhout

  Het assortiment steigerhouten meubelen kunnen uiteraard ook buiten geplaatst worden. Door hun robuust karakter kunnen deze planken wel tegen een stootje. Toch is het een goed idee om een beschermlaag aan te brengen in de vorm van steigerhout beits of olie.

  Hierdoor kan de kleur wel wat oplichten.

  Het vlak geschuurde hout wordt ook gebruikt bij de bouw van buitenkeukens, veranda’s en omheiningen…

  Waar aankopen

  Elke gerenommeerde meubelzaak heeft momenteel steigerhouten meubelen in het assortiment. De planken zelf haalt u bij de houthandel of -specialist. Prijzen zijn afhankelijk van het ontwerp en de soort( nieuwe planken, geschaafd of geïnprigmeerd).