Verschillende soorten garagedeuren

 • admin
 • 10/10/2016
 • Wie voor de keuze staat om een nieuwe garagedeur te kiezen heeft het niet eenvoudig. De verschillende varianten zorgen ervoor dat voor elk type woning of schuur een ander soort garagedeur gekozen kan worden welke het beste past. Een aantal aanwijzingen op een rij.

  Cassette versie

  Klassieke huizen en monumentale panden vragen om een garagedeur met dezelfde uitstraling. Hier zijn garagedeuren met een cassette motief geschikt voor. Naast de cassettes geeft de prachtige houtnerfstructuur deze deuren net dat beetje meer uitstraling dan de andere garagedeuren. En omdat de garagedeur 40 mm dik is zal er geen koude luchtstroom doorheen gelaten worden.

  Plankmotief garagedeuren

  Het meest populaire model is de garagedeur met plankmotief. Deze zijn niet meer weg te denken aan het Nederlandse straatbeeld en dus overal te herkennen. Ook deze deuren zijn dik genoeg om prima isolerend te werken en de kou buiten te houden zodat het binnen aangenaam blijft.

  Gelijmd motief

  De garagedeur met lijnmotief is feitelijk hetzelfde als de planken variant. Enkel zijn de planken smaller zodat er meer lijnen te zien zijn. Dezelfde dikte en dus prima isolerend. Verder worden alle deuren aangedreven door een ketting en worden afstandsbedieningen standaard meegeleverd.

  Vlakke garagedeur

  De garagedeuren welke ideaal zijn voor bedrijven en schuren zijn de deuren met het vlakke motief. Grote vlakken zijn te zien en dus weinig speciaal. Maar wel dezelfde dikte en weer prima isolerend. In verschillende maten leverbaar. Mocht de maat er niet tussen zitten dan kunnen de sectionale garagedeuren altijd op maat worden gemaakt en afgeleverd.

  Voor ieder huis of schuur is er dus wel een passende garagedeur te vinden. Raadzaam om even goed te overleggen welke deur gekozen wordt, want een beetje garagedeur gaat minstens 20 jaar mee. En dan moet het uiteraard wel een deur zijn waar iedereen graag naar kijkt.