Wat is een multischuurmachine?

 • admin
 • 10/10/2016
 • Al weleens gehoord van een multischuurmachine? Zoals het woord ‘multi’ al aangeeft gaat het om een schuurmachine met meerdere functies. Oftewel meerdere schuurmachines in één. Ideaal voor de beginnende klusser die geen groot budget heeft, maar wel gebruik wil maken van meerdere schuurmachine functies. Toch valt het aanbod multischuurmachines tegen als zowel het aantal verkochte stuks. Je zou toch zeggen dat deze multischuurmachine de schappen zou uitvliegen? Jammer genoeg is dit niet het geval, waarom eigenlijk? Hieronder geven we je het antwoord door een aantal eigenschappen van deze schuurmachine kort te beschrijven.

  Beperkte focus

  Deze schuurmachines hebben vaak meerdere functies, maar dat heeft ook een keerzijde. De motor is niet gefocust of ingesteld op één bepaalde functie. Gelukkig hebben sommige merken, zoals bijvoorbeeld Black & Decker, al wel de mogelijkheid om de stand van de motor te veranderen per functie. Daarnaast wordt de Bosch multischuurmachines ook goed verkocht. Deze schuurmachines switchen namelijk tussen twee types de vlak- en deltaschuurmachine. Dit betekent dat de kwaliteit en focus van beide functies optimaal kunnen worden ingezet.

  Beperkte kwaliteit

  Door de grote hoeveelheid functies is de kwaliteit van een multischuurmachine vaak ook lager. Als je aantal reviews zou lezen, dan wordt dit ook meteen duidelijk. Kortom er is nog genoeg te verbeteren. Toch is en blijft de multischuurmachine ideaal voor de kleine klussen in en rondom huis. Maar bij grote en professionele klussen wordt het gebruik van deze schuurmachine afgeraden, tenzij het om een merk als Bosch of Black & Decker gaat.

  Compactheid multischuurmachines

  Een multischuurmachine is vaak niet heel erg compact, omdat deze vaak een wat grotere elektromotor nodig hebben voor alle functies. Dit is niet zo erg als je hem ombouwt tot excenterschuurmachine, maar het kan vaak wel een probleem zijn als je er een delta schuurmachine van maakt. Hierbij is het belangrijk om naar het totale plaatje te kijken en op basis daarvan een weloverwogen beslissing te maken. Welke functies gebruik je bijvoorbeeld het meeste en werken deze ook goed.