Wat zijn de voordelen van led lampen?

 • admin
 • 26/10/2016
 • In dit artikel zetten we de voordelen van LED lampen en LED verlichting in het algemeen op een rijtje. Er zijn verschillende voordelen waarvan de besparing denk ik de meest bekende is. Maar wellicht zijn er nog een aantal voordelen van LED lampen die u nog niet wist.

  1. LED lampen gebruiken 7x minder stroom!

  Een LED lamp gebruikt in het algemeen gezien slechts 15% van de stroom van een ouderwetse gloeilamp of halogeenlamp. Dat bespaart erg veel stroom en daarmee dus ook veel geld. Zo is het mogelijk dat één simpele LED lamp al tot €80,- kan schelen. “Goedkoper met LED” is dus zeker een uitspraak die de lading dekt.

  1. LED verlichting gaat erg lang mee!

  LED verlichting van hoge kwaliteit (de led lampen die tegenwoordig op de markt komen) hebben een levensduur van ongeveer 30.000 branduren. Dat is ongeveer 10 jaar bij normaal gebruik. Bij normaal gebruik gaan we er even vanuit dat de lamp gemiddeld 8 uur per dag aan staat. Iets wat al redelijk veel is!

  1. Een Ledlamp wordt niet warm!

  Doordat LED lampen effectiever zijn met het omzetten van de stroom in licht komt er een stuk minder warmte vrij als we het vergelijken met gloeilampen of een halogeenlamp. Hierdoor kan je nooit meer je handen branden bij het verwisselen van een lamp en zal de lamp geen brand veroorzaken door zijn hitte.

  1. De lichtkleur van LED verlichting is vergelijkbaar met andere soorten.

  In het verleden had LED verlichting een blauwe lichtkleur. Dit is tegenwoordig niet meer, de warmte van de LED lampen zijn tegenwoordig vrijwel identiek ten opzichte van andere soorten verlichting.

  1. Milieuvriendelijk!

  Denk aan het milieu. Natuurlijk is het een voordeel als u bespaart op uw energierekening. Echter komt dit ook ten goede aan het milieu, iets waar we allemaal iets aan hebben.

  1. Overige voordelen:

  LED lampen werken na het aanzetten van de lamp direct op volle sterkte. Hij hoeft dus niet warm te worden, iets wat bij een spaarlamp wel het geval is. LED lampen gaan langer mee, maar ook zorgen de lampen voor meer licht als deze bijna aan hun eind zijn. Uiteraard is dit in vergelijking met andere soorten verlichting.

  Al met al redelijk wat voordelen voor LED verlichting.