Zonnepanelen omvormers

 • admin
 • 17/04/2017
 • Zonnepanelen omvormers zijn onmisbaar op het moment dat u zonnepanelen wilt gebruiken, bijvoorbeeld om zelf energie op te gaan wekken en op die manier de energierekening te drukken. Dit heeft te maken met het feit dat de zonnepanelen een vorm van elektriciteit opwekken, waar we voor onze apparaten helaas niks aan hebben. Om er daadwerkelijk mee uit de voeten te kunnen dient u gebruik te maken van een omvormer. Het is voorafgaand aan de aankoop van zonnepanelen verstandig om u hier goed over te laten adviseren. Naast de panelen en een omvormer dient u ook gebruik te maken van de juiste bekabeling, om de elektriciteit naar de apparaten te brengen waarmee u er gebruik van wenst te maken.

   

  Gelijkstroom naar wisselstroom

   

  We onderscheiden verschillende soorten stroom, al kunt u dat ervan buitenaf natuurlijk niet aan af zien. Op het moment dat u gebruik maakt van zonnepanelen wekken deze gelijkstroom op. Het nadeel hiervan is echter dat alle apparaten waarmee we werken gebruik maken van wisselstroom, of wisselspanning. Dat betekent dat ze niet uit de voeten kunnen met de elektriciteit die de zonnepanelen opwekken.

   

  Dat hoeft echter geen probleem te zijn, mits u gebruik maakt van de juiste omvormers. Deze krijgen de gelijkstroom van de zonnepanelen binnen en zorgen er intern vervolgens voor dat dit wordt omgezet in wisselstroom. Dat betekent vervolgens dat u de mogelijkheid heeft om hier gebruik van te maken met de apparaten die u tot uw beschikking heeft. Uiteraard kunt u de wisselstroom daarnaast ook terugleveren aan het net. Dit heet het salderen van de energie die u opwekt, aangezien u de opgewekte stroom in mindering kunt brengen op de elektriciteit die u afneemt van het elektriciteitsbedrijf.

   

  Zonnepanelen en omvormers kopen

   

  Gaat u zonnepanelen te kopen? Denk dan ook direct na over de juiste omvormers. U kunt deze per zonnepaneel aanschaffen, maar u kunt ook een omvormer kopen die werkt voor een totale string van zonnepanelen. Wat dat betreft zijn er verschillende mogelijkheden en is het verstandig om u hierover te laten adviseren, op het moment dat u van plan bent om zelf energie op te gaan wekken.

   

  U kiest voor een milieuvriendelijk alternatief, waarmee u daarnaast op de kosten kunt besparen, maar u dient er rekening mee te houden dat de techniek dan wel dient te kloppen. Heeft u een totaalpakket op het oog dat volledig naar wens is? Dan kunt u de zonnepanelen kopen, zorgen voor milieuvriendelijke energie en flink besparen op uw energierekening.