Binnendeuren met glas

 • admin
 • Tagged <a href="https://bouwservicemegens.nl/tag/binnendeur" rel="tag">Binnendeur</a>, <a href="https://bouwservicemegens.nl/tag/glas" rel="tag">Glas</a>
 • 12/04/2017
 • Binnendeuren heb je in al maten en vormen, maar hoewel er veel verschillende mogelijkheden zijn, zijn ze niet allemaal even geschikt voor ieder interieur. Binnendeuren zijn vaak blikvangers in een woning en daarom is het van groot belang dat deze met de nodige zorg worden uitgekozen!
  Neem de tijd om de juiste binnendeur te selecteren uit het ruime scala aan mogelijkheden en je zal geen teleurstelling ondervinden nadien!

  Glazen deuren zijn een goede optie in de meeste gevallen en wel om volgende redenen:
  – Ze zijn tijdloos.
  – Ze brengen licht in de ruimtes.
  – Ze verbinden 2 ruimtes visueel met elkaar.
  – De ruimtes zullen groter lijken doordat er een doorkijk is naar andere ruimtes.
  – Ze zijn in vele verschillende varianten verkrijgbaar.
  – Ze zijn eenvoudig in onderhoud.

  Waar moet je op letten? Wij geven je graag enkele tips mee!

  1. Materiaal.

  Je hebt glas en je hebt glas. Glazen deuren kunnen voorzien worden in verschillende uitvoeringen. Zo is het bijvoorbeeld interessant om mat glas te kiezen als binnendeur naar de berging of badkamer. Je verhindert zo de inkijk en verhoogt de privacy!

  2. Veiligheid boven alles.

  Glas blijft een breekbaar materiaal en daar is weinig aan te doen. Heb je enkele peuters of kleine kinderen in huis lopen, dan ben je misschien niet zo’n fan van glazen deuren. Deze angst is echter onterecht. Je kan opteren voor bijvoorbeeld veiligheidsglas zodat je kleintje zich niet kan verwonden bij eventuele glasschade.

  3. Isolatie?

  Ook belangrijk om op te letten is de isolatiewaarde. Zo kan het interessant zijn om dubbele beglazing te nemen naar ruimtes zoals bijvoorbeeld kelder of koele berging. Ze verbeteren meteen de isolatiewaarde van uw leefruimte. Het heeft geen zin om koude lucht vanuit de kelder in bijvoorbeeld de woonkamer te krijgen!

  4. Onderhoud

  Wat vele mensen een beetje afschrikt, is het onderhoud van glazen deuren. Het klopt dat je hier sneller zaken zoals vingerafdrukken zal zien, maar anderzijds zijn deze zo weer verdwenen met wat reinigingsproduct voor vensters.
  Glazen deuren vormen een duurzame materiaalkeuze!

  Verder heb je een zeer ruim assortiment aan binnendeuren. Gaande van volledig in glas tot enkel een accent in glas. Mat glas, helder glas, gekleurd glas, gefumeerd glas, gelakt glas… De mogelijkheden zijn eindeloos! Het is verstandig om je vooraf goed te laten informeren door een vakman, maar met bovenstaande tips kan je al een eind op weg! Veel plezier met het uitkiezen van jouw ideale binnendeur met glas!