De populariteit van de winterschilder

 • admin
 • 30/10/2015
 • Een winterschilder is niet anders dan een andere schilder. De naam is in het leven geroepen omdat deze schilders in de wintermaanden goedkoper voor jou aan het werk gaan. Maar wat is een winterschilder precies? En waarom is dat belangrijk voor jou?

  Winterschilder sinds 2010

  De overheid heeft 1 januari 2010 besloten om het BTW tarief voor schilderwerk in de wintermaanden te verlagen. Hierdoor betaal je in de periode van 21 november tot en met 21 maart slechts 6% BTW in plaats van de gebruikelijke 19%. Een schilder kan hierdoor goedkoper aan het werk voor jou. Ook voor de overheid kent deze constructie voordelen, normaliter werd er een groot aantal uitkeringen aangevraagd in de wintermaanden door schilders. Door de BTW verlaging is dit aantal gedaald.

  Veel mogelijk in de winter

  Een strenge winter betekent niet dat er niet geschilderd kan worden. Temperaturen buiten hebben geen invloed op de schilderwerkzaamheden binnen en deze kunnen dan ook met een gerust hart uitgevoerd worden. Maar ook wanneer jij vindt dat er buitenshuis een likje verf aangebracht moet worden zijn er mogelijkheden. Ervaren winterschilders kennen vele manieren om werkzaamheden buiten alsnog uit te voeren, een verschijnsel die bij hoveniers ook steeds vaker voorkomt. Zo kun je denken aan schermen die de kou tegenhouden of een warmtekanon. Daarnaast is er speciale verf op de markt gekomen die aangebracht kan worden onder lagere temperaturen.

  Profijt voor jou

  Door de verlaging van de BTW in de wintermaanden hebben schilders meer werk, ook worden er minder uitkeringen aangevraagd waardoor de overheid er baat bij heeft. Maar de partij die hier het meeste profijt van heeft ben jij. Naast kwaliteit wil jij ook een goede prijs en deze krijg je aangeboden. Door gebruik te maken van een winterschilder bespaar je geld en dat geld kun je weer voor iets anders gebruiken.