Kantoor in huis

 • admin
 • 09/08/2017
 • Kantoor in huis

  Thuis werken is niet zo makkelijk als het lijkt. Je hoeft er de deur niet voor uit, maar je moet je wel optimaal kunnen concentreren. Als je een aparte ruimte hebt, scheelt dat enorm. Maar wat doe je als je iedere dag aan de keukentafel plaats moet nemen? Deze tips komen van wonenwereld.nl

  Rust

  Waar je ook zit, zorg dat je de werkdag begint met een opgeruimd ‘bureau’. Speelgoed, rommel in de keuken, hobbymaterialen: ruim het zo snel mogelijk op. Uit het zicht, uit het hoofd. Komen er toch gedachten boven over dingen die je privé nog moet regelen, schrijf het dan op. Op die manier zet je het makkelijker van je af. Het is handig om notitieblokjes en pennen op strategische punten neer te leggen. Goede ideeën raak je zo niet meer kwijt!

  Ruimte

  Probeer zoveel mogelijk je eigen plek te creëren door je te omringen met dingen die je inspireren. Misschien heb je geen aparte werkkamer, maar kun je met wat simpele aanpassingen een werkhoek samenstellen. Er is soms veel mogelijk als je op een andere manier kijkt naar een (inbouw)kast of een leuke sidetable. Met planten, stoffen of een verplaatsbare wand valt ook te experimenteren. Of geef de werkplek een andere kleur.

  Regelmaat

  Geef spullen eveneens een vaste plek. Label lades of opbergboxen, zodat je precies weet wat erin zit. Bedenk een systeem wat voor je werkt en logisch is. Constant op zoek zijn naar allerlei dingen is vervelend en zonde van de tijd. Het vergt wat discipline, maar een goede voorbereiding is het halve werk. Een opberger hoeft trouwens geen strakke zakelijkheid uit te stralen. Denk eens aan een vintage archiefkast of probeer een landelijke dekenkist op de kop te tikken.