Wat is een warmtepomp?

 • admin
 • 30/08/2017
 • Een warmtepomp is een apparaat welke gebruikt wordt om warmte van een ruimte naar de andere te verplaatsen. Warmtepompen zijn mechanisch en kunnen lucht van een lagere temperatuur opnemen en op een hogere temperatuur afgeven. Warmtepompen hebben ook een omgekeerde functie waarbij de warme lucht wordt opgenomen en op een koudere temperatuur wordt afgegeven. Voorbeelden van warmtepompen zijn lucht-lucht, lucht-water, grond-water en de hybride warmtepomp.

  Meest gebruikte warmtepompen

  Een van de meest gebruikte toepassingen van warmtepompen zijn airconditioners, welke gebruik maken van het laatste omschreven proces om koele lucht af te geven. Airconditioners worden gebruikt op veel verschillende plekken, van kleine huizen tot grote fabriekshallen. Ook worden warmtepompen gebruikt in koelkasten en vriezers, een ander voorbeeld welke aangeeft hoeveel deze techniek gebruikt wordt. Voor diegenen die niet weten wat een warmtepomp is en een eenvoudige uitleg zoeken; het is gewoon het apparaat welke in een airco zit.

  Omdat warmtepompen de mogelijkheid hebben om warmte van een ruimte naar de andere te verplaatsen, zal u gemerkt hebben dat de condensator van de grotere unit van uw airco over het algemeen buiten geplaatst wordt. Dit komt omdat de warmte onttrekt uit een omgeving, zoals uw huis, en geeft de koele lucht af in uw huis via de warmtewisselaar, wat de unit welke aan uw muur is. Uw airco is verbonden met leidingen en wordt gescheiden van elkaar gehouden, wat de reden is waarom ze het een split-unit airco genoemd wordt.

  Onderdelen

  Een warmtepomp is een van de meest essentiƫle onderdelen van verwarming, ventilatie en airconditioning toepassingen, en werkt op basis van temperatuurbestuurde leidingen welke gebruikt kunnen worden om lucht te verwarmen of te koelen.

  Eenvoudige voordelen van warmtepompen

  Er zijn een aantal voordelen die warmtepompen bieden welke u moet weten. De meeste mensen denken dat een airconditioner en verwarming apart kopen beter is, maar ze hebben niet door dat om het beste uit beide apparaten te krijgen, eigenlijk het beste met een warmtepomp gewerkt kan worden.

  Een warmtepomp kan voldoende koelen in de zomers, terwijl het substantiƫle verwarming in de winter oplevert afhankelijk van uw behoeftes. Er zijn twee types warmtepompen welke beschikbaar zijn. Hieronder worden warmtepompen verstaan welke gebruik maken van mechanische energie en anderen welke gebruik maken van warmte-energie.