Sluitplan

 • admin
 • 20/08/2018
 • Voor bedrijven, instellingen, scholen en in de zorg wordt vaak een sluitplan toegepast. Een sluitplan is handig, omdat je met één sleutel verschillende deuren kunt openen, maar je kunt wel onderscheid maken wie, waar naar binnen mag.

  Mechanisch of elektronisch sluitplan

  Bij een sluitplan kan je kiezen voor een mechanisch sluitplan of een elektronisch sluitplan. Een combinatie is daarnaast ook mogelijk, waarbij je bijvoorbeeld de toegangsdeur voorziet van een elektronische cilinder, en de andere cilinders mechanisch. Het voordeel hiervan is dat als een sleutel verloren is, eenvoudig de sleutel uit de elektronische cilinder gehaald kan worden.

  Bij grote sluitplannen wordt er vaak gekozen voor een mechanisch sluitplan, gezien de kosten anders erg hoog kunnen uitvallen. Toch zijn er ook steeds meer bedrijven die kiezen voor een elektronisch sluitplan, omdat deze veel makkelijker te beheren zijn en uiteindelijk ook kostend besparend zijn.

  Verschillende kwaliteiten cilinders

  Cilinders zijn in verschillende kwaliteiten. In veel huishoudens zitten SKG2 cilinders, maar tegenwoordig stappen vele mensen over naar een SKG3 cilinder. Deze SKG3 cilinder is namelijk beschermd tegen het zogenoemde kerntrekken van de cilinder. Prijstechnisch zit er maar weinig verschil tussen deze twee kwaliteiten, dus gaat men vaak voor de SKG3 cilinder.

  Meer informatie sluitplan?

  Wil je meer informatie over een sluitplan? Neem dan even contact op met Profielcilinder.nl. Zij hebben een groot assortiment en kunnen snel een sluitplan leveren.