Spaanplaatschroeven

 • admin
 • 24/01/2017
 • Spaanplaatschroeven

  Spaanplaat

  Spaanplaten worden gemaakt van kleine stukjes hout. Deze stukjes hout worden gemengd met een bindmiddel meestal kunsthars. Daarna wordt het mengsel verdeeld over een vlakke ondergrond en samengeperst onder de invloed van warmte waardoor spaanplaat ontstaat. De stukjes hout zijn afkomstig van bomen maar ook van houtachtige planten zoals rijststro, vlas en rietsuikerstro. De grootte van de stukjes hout bepalen het soort spaanplaat. Oriented strand board wordt gemaakt van grof hout en MDF bijvoorbeeld van fijne stukjes hout. De platen hebben een massadichtheid van ongeveer. 650 kg/m³.

  Spaanplaatschroeven niet alléén geschikt voor spaanplaat

  Om spaanplaat te verbinden zijn spaanplaatschroeven nodig. Maar niet alleen voor spaanplaat zijn spaanplaatschroeven geschikt. De meest gebruikte schroef voor alle houtsoorten en plaatmateriaal is namelijk de spaanplaatschroef. Deze schroef heeft een dunne schat. Door het scherpe diepe draad en de extra scherpe punt draaien deze schroeven recht en vlot in bijna ieder materiaal.

  Spaanplaatschroeven in alle maten en soorten

  Via de schroevengroothandel vind je alle soorten en maten spaanplaatschroeven die je maar kunt bedenken. De lengte van de schroeven loopt uiteen van 12 mm t/m 200 mm. De diameter is te verkrijgen van 3 mm tot 10 mm. Je kunt via de website een eenvoudige keuzemenu aflopen. Kies in het menu de bitaansluiting en de bitgrootte. Daarna de uitvoering verzinkt of RVS. Heb je een platkop of een rondkop nodig met volledig schroefdraad of deeldraad? En hoppa! Je komt uit bij de spaanplaatschroeven die voor jouw klus de juiste zijn!